Aanhoudingen in zaak gegijzelde juwelenhandelaar Amstelveen

dinsdag 11 april 2017

Amsterdam - De recherche heeft gisteren, maandag 10 april, drie verdachten aangehouden als verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige overval en gijzeling op een Amstelveens juwelenhandelaar in november vorig jaar.

De diamantair sloot op woensdagavond 9 november 2016 even voor tienen zijn zaak aan In De Wolken en reed in zijn zwarte Audi Q7 richting zijn huisadres, elders in Amstelveen. Bij aankomst in zijn woonwijk zag hij een man die naar hem zwaaide. Nadat het slachtoffer stopte, bleek de man een vuurwapen te hebben. Hij bedreigde het slachtoffer direct en stapte bij hem in. Hij sommeerde hem terug te rijden naar zijn bedrijf. Daar voegen zich dan nog twee daders bij hem. Het slachtoffer wordt opgesloten in zijn kluis, terwijl de drie daders er met een aanzienlijke hoeveelheid juwelen vandoor gingen. Het lukte de man hulp in te schakelen door middel van zijn mobiele telefoon.

Intensief recherche onderzoek, met ondersteuning van tips van kijkers na uitzending van de zaak in diverse opsporingsprogramma’s, hebben geleid tot het vinden van de verdachten. Het gaat om een 38-jarige vrouw uit Huizen, een 32-jarige man uit Rotterdam en een 23-jarige man uit Houten.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Abcoude | 112 alarmeringen Abcoude | Goedkoop Tanken in Abcoude | Supermarkten in Abcoude | Weerbericht Abcoude