Romeo & Juliet - Moscow Classical Ballet | Koninklijk Theater Carré

datum: dinsdag 24 oktober 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
Romeo  Juliet - Moscow Classical Ballet | Koninklijk Theater Carré

Moscow Classical Ballet danst Romeo and Juliet - Nederlandse première
In het kader van hun Europese tournee geeft Moscow Classical Ballet Theatre één voorstelling in Nederland waarbij ze gekozen hebben voor Carré.

Moscow Classical Ballet staat onder de artistieke leiding van Natalia Kasatkina en Vladimir Vasiljov. Het gezelschap werd in 1966 opgericht door het ministerie van Cultuur van de Sovjetunie. In 1977 werd Vladimir Vasilyov, toen eerste solist van Bolshoj Ballet, benoemd als artistieke directeur en hij nam zijn vrouw Natalia Kasatkina, toen prima-ballerina bij Bolshoj, mee als choreograaf. Verschillende generaties wereldberoemde dansers zijn de afgelopen 40 jaar door hen opgeleid.

De choreografie van het lyrische en tragische verhaal van Romeo en Juliet is een verrassende combinatie van Renaissance fresco's met de beeldtaal van onze tijd.

Juliet wordt gedanst door Natalia Ognyova, afgestudeerd aan de Academie van het Bolshoi Ballet. Haar geliefde Romeo is Alexey Orlov, de eerste soliste afgestudeerd aan de Saratov Ballet Academy. "Zijn techniek is voorbeeldig, met een prachtige gemakkelijke sprong en barstende met jeugdige gekheid", aldus “Moskouwse avonden” (Vechernaya Moskwa)

De choreografen:
"Wij wilden zo dicht mogelijk bij Shakespeare blijven. We voelden ons aangetrokken tot de romantische verbeelding van de hoofdpersonen, maar ook door de carnavaleske, volkse karakters in het toneelstuk. We maken in feite een close up van Verona. Shakespeare is onweerstaanbaar modern zoals hij schrijft over de liefde en het lot."

bron: https://www.facebook.com/events/430419657329200/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Abcoude | 112 alarmeringen Abcoude | Goedkoop Tanken in Abcoude | Supermarkten in Abcoude | Weerbericht Abcoude