Mijn pensioen en de klimaatcrisis | Pakhuis de Zwijger

datum: donderdag 2 november 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
Mijn pensioen en de klimaatcrisis | Pakhuis de Zwijger

Is mijn pensioen deel van het klimaatprobleem of juist deel van de oplossing?

Nederlandse pensioenfondsen investeren ons pensioengeld nog voor een groot deel in de kolen-, olie- en gasindustrie. Om klimaatverandering zoveel mogelijk tegen te gaan is het juist van groot belang om te stoppen met het investeren in deze vervuilende industrie en over te gaan op hernieuwbare energie. Waar staan pensioenfondsen nu en hoe kunnen zij een rol spelen in deze transitie?

Tijdens deze avond zullen we aan de hand van verschillende interviews ingaan op de impact van klimaatverandering met o.a, ervaringsdeskundige uit Papoea-Nieuw-Guinea, Raki Ap en bespreken we met financieel expert Rens van Tilburg de noodzaak van het stoppen met investeren in fossiele brandstoffen en de alternatieven hiervoor. Verder zal Liset Meddens, directeur vna Fossielvrij NL het Klimaatlabel voor pensioenfondsen presenteren waarin je kan zien hoe transparant jouw pensioenfonds is en waar jouw pensioenfonds zoal in belegt. Wat doet jouw pensioenfonds eigenlijk met jouw pensioengeld voor het klimaat?

Tot slot gaan we in dialoog met de bestuurders van pensioenfondsen als ABP, BPL en PFZW. Wat zijn de huidige standpunten van pensioenfondsen ten opzichte van hun investeringen in fossiele brandstoffen? Kan jij jouw pensioenfonds motiveren om jouw pensioengeld in duurzame alternatieven te investeren?

Kom ook 2 november naar Pakhuis de Zwijger en praat mee!

De dagvoorzitter van dit evenement is Frederieke Hegger.
Dit evenement wordt samen georganiseerd met #ABPfossielvrij
Both ENDS en Pakhuis de Zwijger

bron: https://www.facebook.com/events/1119234584875324/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Abcoude | 112 alarmeringen Abcoude | Goedkoop Tanken in Abcoude | Supermarkten in Abcoude | Weerbericht Abcoude