King Gizzard & the Lizard Wizard in Paradiso | Paradiso Amsterdam

datum: dinsdag 20 juni 2017

King Gizzard  the Lizard Wizard in Paradiso | Paradiso Amsterdam

King Gizzard & The Lizard Wizard dendert ook in 2017 goed door. Vrijwel elk jaar sinds de oprichting van band brengt het zevental uit Melbourne een nieuw album uit waarbij de recensenten telkens weer struikelen over zowel de bandnaam als de te gebruiken superlatieven. Vorig jaar was dat ‘Nonagon Infinity’, een langspeler in de meest letterlijke vorm: Zet je cd-speler op repeat en de laatste AC/DC’eske riffs van het laatste nummer ‘Road Train’ gaan zonder het te merken over in opener ‘Robot Stop’. Een psychedelische trip die zo lang duurt als je zelf wilt. In 2017 brengt de band maar liefst vijf albums uit, waarvan ‘Flying Microtonal Banana’ de eerste is. De bezwerende single 'Rattlesnake' zet alvast de toon.

De muziek kenmerkt zich door de afwisselende mix van surf, psych(rock), shoegaze, blues, jazz en garagerock. En vergeet de opvallend betoverende dwarsfluit niet die hier en daar te horen is. Soms kun je bij de muziek van King Gizzard & the Lizard Wizard heerlijk wegdromen bij psychedelische nummers die vergelijkbaar zijn met Tame Impala, niet veel later wordt je weer helemaal wakker geschud met nummers die meer doen denken aan het fuzz geluid van Thee Oh Sees. Dat King Gizzard & the Lizard Wizard live één grote trip is lieten de Australiërs in 2016 bij drie uitverkochte Paradiso-shows al merken.

King Gizzard & The Lizard Wizard
Dinsdag 20 juni 2017
Paradiso grote zaal
Zaal open: 19.00 uur
Voorprogramma: 19.30 uur
Hoofdprogramma: 20.30 uur
Entree: 15 euro excl. lidmaatschap. Kaartverkoop vanaf vrijdag 17 februari via http://www.paradi.so/KingGizzard-tickets
Meer info: http://www.paradi.so/KingGizzard

Begin en eindtijd onder voorbehoud.

bron: https://www.facebook.com/events/1835126316704672/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Abcoude | 112 alarmeringen Abcoude | Goedkoop Tanken in Abcoude | Supermarkten in Abcoude | Weerbericht Abcoude