Geloof Je Het Zelf?- God Bewijzen | Ziel & Zaligheid

datum: dinsdag 21 maart 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
Geloof Je Het Zelf- God Bewijzen | Ziel  Zaligheid

Geloof Je Het Zelf?
Thema: God bewijzen
Gast: Stefan Paas
Aanmelden: http://www.chapellive.com (vul de pop-up scherm in)

Bij Geloof je het zelf? willen we in discussie gaan over onderwerpen die te maken hebben met geloof en zingeving. Het uitgangspunt is dat geloof en rationaliteit goed samengaan. Daarom gaan we lastige vragen niet uit de weg en is er volop ruimte voor verschil van mening. We willen kritisch de discussies voeren, maar wel met wederzijds respect. We behandelen relevante thema's, zoals argumenten voor en tegen God, geloof en wetenschap, evolutie, euthanasie, lijden, goed en kwaad, de zin van het bestaan, of religie als bron van geweld. Interessante gastsprekers lichten het onderwerp verder toe en gaan in discussie met de zaal. De inhoudelijke discussie wordt afgewisseld met inspirerende muziek. En natuurlijk wordt er informeel gesocialized onder het genot van een hapje en een drankje.

Thema God Bewijzen
Het komende thema van Geloof je het zelf? is God Bewijzen. Aan de hand van het boek God Bewijzen van Stefan Paas en Rik Peels wordt gediscussieerd over argumenten voor en tegen God. Tijdens de 2de sessie komt Stefan Paas zelf op bezoek om met de zaal het gesprek aan te gaan.
Stefan Paas (1969) is hoogleraar theologie aan de VU in Amsterdam en aan de TU in Kampen. Hij publiceert veelvuldig over politiek en cultuur. In januari 2012 noemde Elsevier hem een 'denker die ertoe doet'.

bron: https://www.facebook.com/events/1713224942308237/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Abcoude | 112 alarmeringen Abcoude | Goedkoop Tanken in Abcoude | Supermarkten in Abcoude | Weerbericht Abcoude