Energie in beweging: klank, kleur, vorm | Academie Hypnos

datum: zondag 25 maart 2018

Energie in beweging  klank kleur vorm | Academie Hypnos

Tijdens deze stemworkshop laten we ons inspireren door kunstenaars, schilders en filmmakers. Als je subtiel waarneemt wat er gebeurt kun je klanken als vormen, kleuren en bewegingen beleven. Tekenfilm-pionier Oskar Fischinger probeerde in films klanken en gevoelens weer te geven, schilders als Klee en Kandinsky probeerden dat via hun schilderkunst. Hoe beeld je muziek uit, hoe beeld je je innerlijk uit? In klassieke tekenfilms worden mensen groter en rood als ze boos zijn, rook om hun hoofd, en bibberig en dun als ze bang zijn. Is dit niet eigenlijk een hele rake weergave? Tegenwoordig popular art, maar voor de pioniers een spirituele zoektocht naar de vormen achter de dingen. Tijdens deze workshop ervaren we het leven als energetische dans. Je kunt dit op verschillende thema’s van jezelf toepassen, dansen met de kleuren, klanken en vormen. Verrassend, bevrijdend én speels (zelfs als het stevige thema’s zijn).

Om de verbinding tussen klank en beeld voorstelbaar te maken gaan we ook in op het dolfijnenbrein, aan de hand van de allernieuwste kennis daarover. Wij als mensen kunnen ons daardoor weer laten inspireren. Welkom in de kleurrijke dans die het leven is!

Marius geeft verschillende bijscholingsdagen voor begeleiders, therapeuten en andere geïnteresseerden. Deze bijscholing workshops vinden plaats aan Academie Hypnos, Bussum. Meer informatie: http://www.hypnos.org, 10:00 - 17:00 uur.

Deze workshop is geaccrediteerd als bijscholing door de NBVH.

bron: https://www.facebook.com/events/1963747190527796/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Abcoude | 112 alarmeringen Abcoude | Goedkoop Tanken in Abcoude | Supermarkten in Abcoude | Weerbericht Abcoude